Türk Eczacıları Birliği 42. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısı'nın Ardından

Türk Eczacıları Birliği 42. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısı'nın Ardından

Ankara Eczacı Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen Türk Eczacıları Birliği 42. Dönem 1. Bölgelerarası toplantısı 28-29 Ağustos 2020 tarihinde Ankara'da gerçekleşti.

Türk Eczacıları Birliği 42. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı, 28 Ağustos 2020 tarihinde Ankara’da Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Toplantının açılış törenine; Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ecz. Gamze TAŞCIER, Ankara Valisi Vasip ŞAHİN, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Türk Eczacıları Birliği’nin geçmiş dönem yöneticileri, Bölge Eczacı Odalarının Başkan, Yönetici ve Delegeleri, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkan ve Yöneticileri, Diğer Eczacı Kooperatiflerinin Başkan ve Yöneticileri, eczacılık fakülteleri dekanları ve öğretim üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Taner ERCANLI, konuşmasında böylesine önemli bir toplantıya yıllar sonra ev sahipliği yapıyor olmanın önemi ile ülkemizin ve dünyanın içinden geçtiği zor döneme değinerek "Geleceğe dair hedeflerimizi, umutlarımızı ve hayallerimizi dönüştüren Covid-19 pandemisi başta olmak üzere politik, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan oldukça zor bir yıl yaşamamızdan ötürü bugünkü toplantıya buruk bir havada başlıyoruz. Mesleğini icra eden eczacıların ülkemizin koşullarından bağımız olması mümkün değildir. Ülke olarak son birkaç yıldır ekonomik ve sosyal açıdan zorlu bir dönemin içerisindeyiz. Tüm dünya ve özellikle ülkemizdeki genel tablo kötü durumdayken, kanayan yaralarımız günden güne artarken, mesleğimizin bu durumdan etkilenmemesi düşünülemez. Hemen her alanı olumsuz anlamda etkileyen sancılı bir sürecin göbeğinde bulunduğumuz şu günlerde, mesleğimizin göreceği zararı en aza indirmek ve özellikle halk sağlığı açısından ülkemize yeni çıkış kapıları aralamak için bu toplantıyı bir fırsat olarak görüyorum." dedi. Ardından kürsüye davet edilen Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan ÇOLAK, konuşmasına pandemi koşullarında özveri göstererek toplantıya ev sahipliği yapan Ankara Eczacı Odası’na teşekkür ederek başladı.  Eczacıların pandemi sürecinde ön saflarda mücadele yürüterek, önemli bir kamu sağlık hizmeti görevi üstlendiğini ifade eden ÇOLAK, “Hem sağlık sisteminin yükünü hafifletmede hem de hastalardaki bulaş riskini azaltmada gözardı edilemeyecek bir işlev gördük. Bu süreçte eczanelerin halka en yakın, halkın en kolay ulaşabildiği birinci basamak sağlık kuruluşları; eczacıların da halkın en yakın sağlık ve ilaç danışmanı olduğu bir kez daha net şekilde görüldüğü düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı. Toplantıya Ankara Valisi Vasip Şahin ve Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ecz. Gamze TAŞCIER'in konuşmalarıyla devam edildi.

Göreve başladıkları tarihten bugüne kadar yapılan çalışmaları, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman ÜNEY, Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. Saygın GARĞIN, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Mali Raporu’nu, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Oğuzhan ULUTAŞ, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Raporu'nu katılımcılarla paylaştı. Sonrasında Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti çalışmaları hakkında bölge Eczacı Odalarının görüşleri ile devam edildi.

Toplantı, 29 Ağustos Cumartesi Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan ÇOLAK’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.