Odamız Üyelerine Yaşam Boyu Onur Ödülü

Odamız Üyelerine Yaşam Boyu Onur Ödülü

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Eczacılık Akademisi tarafından düzenlenen; TEB Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri, Değer Katan Eczacı Ödülleri ve Yaşam Boyu Onur Ödülleri 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü kapsamında TEB'in düzenlediği törende sahiplerini buldu.

Ödül töreninde Odamız üyeleri ve eczacılığa yıllarca büyük emek veren; Ecz. Ali Ünal ve Ecz. Betül Bilgetekin Yaşam Boyu Onur Ödüllerine layık görüldü.

Değerli eczacılarımıza, mesleğimize sağladıkları katkı ve bize yaşattıkları gurur için teşekkür ederiz.

 

 

Ecz. Ali Ünal kimdir?

Ömrünü kooperatifçilik hareketine ve eczacı kooperatifçiliğine adamış, pek çok sivil toplum örgütünün kuruluşunda yer almış ve yöneticiliğini üstlenmiş Ünal, 1974 yılından bu yana serbest eczacı olarak hastalarına hizmet vermektedir.

Ecz. Betül Bilgetekin kimdir?

1980 yılından bu yana eczacılıkla ilgili çalışmalarda bulunan Bilgetekin; 1989-1991 Ankara Eczacı Odası (AEO) Saymanlığı, 1991-1995 AEO Genel Sekreterliği, 1995-2002 yılları arasında ise TEB Genel Sekreterliği görevlerini yürütmüştür. Sıralı Dağıtım Sistemi'nin hayata geçirilmesi, Novagenix Bioanalitik İlaç ve Ar-Ge Merkezi ile TEB İthal İlaç ve Eczacılık Akademisi'nin kuruluş sürecinde aktif rol üstlenmiştir.