Bilimsel Eczacılığın 181. Yılında Atamızın Huzurundaydık

Bilimsel Eczacılığın 181. Yılında Atamızın Huzurundaydık

Ankara Eczacı Odası olarak 14 Mayıs Eczacılık Günü töreni için Anıtkabir'de Atamızın huzuruna çıktık. Her yıl geniş katılımla ve coşkuyla kutladığımız bu özel ve anlamlı günü, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle buruk bir sevinçle karşıladık. Kovid-19 salgınında alınan tedbirler gereği, özel izinle sınırlı sayıda katılımın sağlandığı tören, Aslanlı Yol'daki yürüyüşle başladı. Ardından Oda yöneticilerimiz Atatürk'ün huzuruna geldi ve mozoleye çelenk bırakıldı. Sonrasında heyet halinde saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'nde geçildi ve Anıtkabir özel defterini imzalayan Başkan Ercanlı, deftere şunları yazdı:

"Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Kurmuş olduğun Türkiye Cumhuriyeti'nin halk sağlığına verdiği önemin yeniden anlaşıldığı bu günlerde, büyüklüğünüze ve ileri görüşlülüğünüze bir kez daha şahit oluyoruz.

Bütün dünyayı derinden etkileyen salgın sürecinde, sağlık ordusunun neferleri eczacılar olarak, en hakiki mürşit diye tanımladığınız ilmin ve fenin ışığından bir an olsun ayrılmayıp yüce milletimize sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz.

14 Mayıs Eczacılık Günü vesilesi ile huzurunuzda bulunmaktan ötürü şeref duyuyor; bize aklı ve bilimi miras bıraktığın için sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz."

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU