Eczacılık Günümüz Kutlu Olsun

Eczacılık Günümüz Kutlu Olsun

Değerli Meslektaşlarım,

1839 yılının 14 Mayıs günü, Mekteb-i Tıbbiye’de açılan eczacılık sınıfı ile eczacılık ülkemizde akademik bir mesleğe dönüşmüştür. Bu sebeple 14 Mayıs; biz eczacılar ve mesleğimizin geleceği için tarihsel bir öneme sahiptir. Ülkemizdeki eczacılık eğitiminin bilimsel temel üzerine inşasının 181. yılını, Kovid-19 salgını gölgesinde buruk bir sevinçle karşılıyoruz. Fakat ne mutlu bize ki, tüm dünyayı derinden etkileyen bu dönemde, eczacılığın sağlık sisteminin vazgeçilmez bir unsuru olduğu ve toplum nezdindeki önemi yeniden anlaşılmıştır.  Bizler, ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her safhada sorumluluk sahibi eczacılar olarak aldığımız eğitim ve mesleğe başlamadan önce ettiğimiz yemin gereği halk sağlığına hizmet etmek adına çalışan sağlık profesyonelleriyiz. 

Birinci basamak sağlık hizmetinin etkisi gözler önündeyken zorlu Kovid-19 döneminde yurdumuzdaki yaklaşık 27 bin noktada her an ilaç ve sağlık danışmanlığı hizmeti veriyor, toplum sağlığının iyileştirilmesi için canla başla mücadele ediyoruz. Salgına yönelik savaşta, ulusal düzeydeki ilaç ve aşı üretiminin kritik bir öneme sahip olduğunun görüldüğü şu günlerde, akademide ve özel sektörde görev yapan eczacılarımızla üretim aşamasında da üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getiriyoruz.  

Eczacılık gibi gücünü bilimden alan saygın bir mesleğe asılsız ithamlarda bulunan herkes şunu bilmelidir ki, halk sağlığı uğruna mücadele etmek hususunda her zaman en ön saflarda yer alacağız ve hastalara bilimsel öğretiler eşliğinde ilaç ve sağlık danışmanlığı hizmeti vermeye  devam edeceğiz. 

Tüm bu düşüncelerle, bilimin ve kanıta dayalı bilginin yaşamın her alanında ne denli bir öneme sahip olduğunun akıllara kazındığı günümüzde, bilimden ve akıldan taviz vermeyerek mesleğini icra eden tüm meslektaşlarımın Eczacılık Gününü en samimi duygularımla kutluyor, sevinçle kutlayacağımız 14 Mayıslarda buluşmayı diliyorum.

ECZ. TANER ERCANLI
ANKARA ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI