Teratojen İlaçların Teminine İlişkin Güncellemeler Hakkında

Teratojen İlaçların Teminine İlişkin Güncellemeler Hakkında

Türk Eczacıları Birliği tarafından 08.05.2020 tarihinde yayımlanan duyuru;

"Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 01.04.2020 tarihinde "İlaç Güvenlik İzlem Formu ile Kullanılan ve Kısıtlı Dağıtımda Olan İlaçların Temini" konulu bir duyuru yayımlanmış ve COVID-19 sebebiyle riskli ilaçların kullanımı ve temini ile ilgili bazı tedbirlerin alındığı belirtilmişti. Bu doğrultuda ilaç güvenlik izlem formu ile kullanılan ilaçlar ile kısıtlı dağıtımda olan ilaçların temini konusunda Kurum tarafından yapılacak ikinci bir duyuruya kadar izlenecek yol hakkında bir bilgilendirme dokümanı yayımlanmış ve ilgili duyuru ayrıca web sitemizden de duyurulmuştu.

Konuyla ilgili olarak, Kurum tarafından 07.05.2020 tarihinde "Teratojen İlaçların Temini Hakkında" bir duyuru yayımlanmış ve teratojen olduğu belirtilen kısıtlı dağıtımdaki ilaçlarla ilgili olarak izlenecek yolda güncellemeler yapıldığı bildirilmiştir. Bu ilaçların temininde izlenecek yol aşağıda yer almaktadır:

Kurum yazısı ve 01.04.2020 tarihli TİTCK duyurusu ekinde alan listeye göre kısıtlı dağıtımdaki teratojen ilaçların listesi ekte yer almaktadır." şeklindedir.

EK-1: TEB'den Gelen Yazı

EK-2: Kurum Yazısı ve 01.04.2020 Tarihli TİTCK Duyurusu Ekinde Alan Listeye Göre Kısıtlı Dağıtımdaki Teratojen İlaçların Listesi

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU