KAMUOYUNA DUYURULUR

KAMUOYUNA DUYURULUR

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 19.03.2020 tarihinde CNN TÜRK televizyonunda yayınlanan "Gece Görüşü" programında eczacıları derinden üzen mesnetsiz iddialarda bulunarak şunları söylemiştir: "Klorokin eczanede tezgâh altı satılıyor, ben de duydum bugün, klorokin çok ucuz bir ilaçtır, 10 katı fiyatına kadar tezgâh altı satıldığını duydum."

Tıp gibi kanıta dayalı bir bilim alanında profesörlük makamına yükselen Sayın Ceyhan'ın kanıta dayanmayan kulaktan dolma cümleleri hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır. Ülkemizdeki tüm ilaçların fiyatları Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenmekte, İlaç Takip Sistemi ile ilaçların takibi sağlanmaktadır. Dolayısıyla tabirde geçen "tezgâh altı" uygulaması hakikatle bağdaşmamaktadır.

İçerisinde bulunduğumuz zorlu süreçte, birinci derece risk gurubunda bulunmalarına rağmen halk sağlığı için gecesini gündüzüne katarak 7 gün 24 saat süreyle cansiperane şekilde hizmet veren eczacıları ve eczaneleri töhmet altında bırakan bu iddiaları reddediyoruz. Sayın Profesör, tamamen gerçek dışı bu beyanı nedeniyle sağlık siteminin vazgeçilmez unsuru konumunda bulunan bütün eczacılardan özür dilemelidir.

İlgili beyanlar hakkındaki hukuki sürecin, Odamız tarafından başlatılmış olduğunu meslektaşlarımıza duyururuz.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU