Coronavirüs ve Viral Enfeksiyonlarda Eczacının Rolü Eğitimi Düzenliyoruz

Ankara Eczacı Odası olarak "Coronavirüs ve Viral Enfeksiyonlarda Eczacının Rolü" isimli eğitim düzenliyoruz. Hacettepe Üniversitesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal'ın vereceği eğitime tüm meslektaşlarımız davetlidir.

Online kayıt için tıklayınız.

Tarih: 09.03.2020 Pazartesi

Saat: 17.00-18.30

Yer: Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu

Prof. Dr. Serhat Ünal Kimdir?

Dr. Serhat ÜNAL 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları (1981-1985) ve infeksiyon hastalıkları (1989-1990) uzmanlık eğitimi almıştır. Dr. Ünal, Amerika Birleşik Devletleri Harvard Tıp Fakültesi New England Deaconess Hastanesi İç Hastalıkları Departmanında da İnfeksiyon Hastalıkları (1990-1992) Uzmanlık eğitimi almıştır. Dr. Ünal, 1987-1989 yılları arasında HÜTF Çubuk Sağlık Grubu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı, 1995-1998 yılları arasında Türkiye Aile Planlaması Derneği ve Avrupa Topluluğu. AIDS: Üst Düzey Politika ve Karar Organları Girişimi Projesi Danışmanlığı, 2003-2007 yılları arasında European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases "Nosokomiyal İnfeksiyonlar Çalışma Grubu" Başkanlığı, 2009 yılında EFIM Kongre Organizasyon Komite Başkanı ve Kongre Başkanı görevlerini yürütmüştür. Dr. Ünal, 1996-2000 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulunmuş, 2006-2011 yılları arasında da aynı üniversitede Tıp Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır. Dr. Ünal, 2000 yılında kurulan Türk Hastane İnfeksiyonları Derneği’nin kurucu başkanıdır. Ayrıca 2010 yılında da Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği’nin de başkanlığına seçilmiştir. 2001-2013 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı başkanlığı görevini yürütmüştür. 2013 yılından itibaren Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı’na atanmış ve halen bu görevini sürdürmektedir. Uzmanlık alanları arasında: Gram pozitif bakterilerde değişik antibiyotiklere direnç mekanizmaları, moleküler biyoloji tekniklerinin infeksiyon hastalıkları tanısında kullanımı ve HIV infeksiyonu yer almaktadır.