Oda Başkanımız Ercanlı Tecrübe Konuşuyor Paneline Katıldı

Oda Başkanımız Ercanlı Tecrübe Konuşuyor Paneline Katıldı

Oda Başkanımız Ecz. Taner Ercanlı Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı'nın düzenlediği "Tecrübe Konuşuyor" paneline katılarak Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Ercanlı kürsüdeki konuşmasında mesleki deneyimlerini ve hayat tecrübelerini gençlerle paylaştı. Konuşmasında merakın önemine değinen Ercanlı, "Mesleğinize tutkuyla bağlanırsanız hayatınız boyunca mutlu olur, yaptığınız işten keyif alırsınız." dedi.

Ardından merakın tüm yaşam boyunca sürdürülmesi gerektiğinden bahsederek, "Dünya üzerindeki bütün gelişmeler merak duygusunun eseridir. Dolayısıyla başta mesleğiniz olmak üzere bilime, sanata ve felsefeye dair her şeyi merak edin ve merakınızı gidermek için ne gerekiyorsa yapın." şeklinde konuştu.

Daha sonra ahlâklı bir birey olmanın her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak " Ahlâksız bir yaşam sürerseniz yapay başarılar elde edebilirsiniz ama vicdanınıza hesap vermekten kurtulamazsınız. Öğrencilik hayatınızda meslek deontolojisi dersini alacaksınız. Dersin içeriğindeki kaidelere dört elle sarılır ve hayat felsefeniz haline getirirseniz, geriye dönüp baktığınızda mesleki açıdan hata yapmadığınızı göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde ise sosyalleşmenin üzerinde durarak "İnsan biyolojik olmasının yanında aynı zamanda sosyal bir varlıktır ve sosyalleşmek her bireyin ihtiyacıdır. Sosyalleşme toplum hayatına adapte olmanıza, yeni insanlarla tanışmanıza, çeşitli alanlardaki bilginizin artmasına ve en önemlisi de tekdüzelikten kurtulmanıza fayda sağlar. Sosyal hayatınızı ve derslerinizi dengeli bir biçimde sürdürmeye devam ettiğiniz takdirde ileride bu anların birçok yararını göreceksiniz." diye konuştu.