İl Sağlık Müdürlüğü'nü Ziyaret Ettik

İl Sağlık Müdürlüğü'nü Ziyaret Ettik

Meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunları aktarmak ve çözüm için tavsiyelerimizi sunmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret ederek Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Sayın Mehmet Gülüm, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ümit Murat Parpucu, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Oğuz Sarıyıldız ve İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanlığı Eczacılık Birimi'nden Ecz. Elif Avaner ile görüştük.

Ziyarete Oda Başkanımız Ecz. Taner Ercanlı, Genel Sekreterimiz Ecz. Ali Fuat Gül, Saymanımız Ecz. C. Cem Abbasoğlu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ecz. Rana Çoruh ile Ecz. Ayşe Top ve Denetleme Kurulu Başkanımız Ecz. Ahmet Çakan katıldı.

Yapılan görüşmede Oda Başkanımız Ecz. Taner Ercanlı, başta Şehir Hastanesi olmak üzere 3. şahıslar aracılığıyla eczanelere reçete yönlendirilmesi hakkındaki şikâyetleri Sayın Mehmet Gülüm'le paylaştı. Ardından manuel yazılan reçetelerin eczacılarımızı zor duruma düşürdüğünü, hekimler tarafından MEDULA Sistemi çalışmasına rağmen özellikle nöbetlerde e-reçete girişlerinin yapılmadığını aktardı. Taleplerimizi dinleyen Prof. Dr. Sayın Mehmet Gülüm, problemlerimizin giderileceğini söyledi. Ardından bundan sonraki süreçte sorunların tespit ve çözümünün hızlanması için İl sağlık Müdürlüğü ve Ankara Eczacı Odası'nın ortaklaşa hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.