Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanıyla Görüştük

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanıyla Görüştük

Mesleğimizin sorunlarını iletmek ve çözüm önerilerimizi sunmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu'nu ziyaret ettik. Görüşmeye Oda Başkanımız Ecz. Taner Ercanlı, Genel Sekreterimiz Ecz. Ali Fuat Gül, Saymanımız Ecz. C. Cem Abbasoğlu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ecz. Rana Çoruh ile Ecz. Ayşe Top, Denetleme Kurulu Başkanımız Ecz. Ahmet Çakan, Denetleme Kurulu Üyemiz Ecz. Evren Cebe ve TEB Büyük Kongre Delegemiz Ecz. Erhan Ateş katıldı.

Yapılan görüşmede Oda Başkanımız Ecz. Taner Ercanlı, SGK Başkanı Sayın İsmail Yılmaz'a yeni görevinde başarılar diledikten sonra protokol görüşmeleri ile ilgili tabandan ve meslek örgütümüzün çeşitli birimlerinden gelen taleplerimizi aktardı. Reçetelerden kaynaklı oluşabilecek kesinti ve cezai şartın bütün sorumluluğunun eczacıların sırtına yüklendiğini, diğer unsurların herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşmadığını ifade etti. Ayrıca Ertuğrul Gazi SSGM'de çalışan eczacı meslektaşlarımızın kadroya alınması ve özlük haklarının iyileştirilmesi ile ilgili isteklerini iletip konu hakkında hazırlanan çalışma raporunu Sayın Yılmaz'a teslim etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın İsmail Yılmaz ile yaptığımız görüşmelerde isteklerimizin yerine getirilmesi için gereken çalışmaların yapılacağı tarafımıza aktarıldı. Önümüzdeki süreçte ilgili kurum ile görüşmelere devam ederek sorunların takipçisi olacağız.