Fitoterapiye Modern Yaklaşımlar Konferansı

Ankara Eczacı Odası Akademi Komisyonu 11 Ocak 2020 tarihinde, meslektaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla iki oturumdan oluşan bir konferans düzenliyor. Konferansın birinci oturumunda Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Engin Celep, ikinci oturumunda ise Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada'nın sunumuyla fitoterapi konusu ele alınacak. Alanında uzman iki ismin eğitim vereceği kontenjanla sınırlı konferansımıza tüm üyelerimiz davetlidir.

Kontenjan dolmuştur. Katılıma gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Yer: Holiday Inn Ankara(Çukurambar)
İşçi Blokları, Mah. 1484 Sk No. 3, 06330 Çankaya/Ankara

Tarih: 11 Ocak 2020
Saat: 09.30-15.30

Program:

09.30-10.00  Kahve Molası
10.00-10.30  Açılış Konuşmaları
10.30-12.30  I. Oturum: Dr. Engin Celep
12.30-13.30  Öğle Yemeği
13.30-15.30  II. Oturum:  Prof. Dr. Erdem Yeşilada

(*) Programda değişiklikler yapılabilir.

Prof. Dr. Erdem Yeşilada Kimdir?

Erdem Yeşilada 1949’da Zonguldak’ta doğdu. 1972’de Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı.Doğal kaynaklı ilaç bilimi olan Farmakognozi dalında eğitim ve araştırma faaliyetlerini 1972-1988 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde, 1988-2005 yılları arasında da Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde sürdürdü. 2005 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde görev yapmaya başladı.1987 yılında Doçent ve 1993’te Profesör unvanı aldı. Japonya (Kyoto University ve Tokushima University), İngiltere (University of London), İsveç (Uppsala University) ve Ozbekistan’da araştırma faaliyetlerinde bulundu.Halen ‘Eczacılık Meslek Bilimleri Bolum Başkanlığı’ ve ‘Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanlığı’ görevlerini yürütmektedir.

Dr. Engin Celep Kimdir?

Engin Celep, 2007 yılında Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. Doktora çalışmasını aynı üniversitenin Farmakognozi Ana Bilim Dalı'nda 2013 yılında tamamladı. Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmaktadır. Araştırma alanlarını Bitkisel ilaçların antioksidan etki mekanizması, Sekonder metabolitlerin biyoyararlanımı, Geleneksel tıbbi sistemler, Fonksiyonel besinler ve Etnobotani konuları oluşturmaktadır.