Mevzuat Toplantısı İçin TİTCK'daydık

Mevzuat Toplantısı İçin TİTCK'daydık

Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman Güneş, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Aslan, Sayman Ecz. M. Tansu Gülsoy, Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Ahmet Duman ve Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. M. Övünç Anık ile Ecz. Elif Ulutaş 17 Haziran tarihinde,  Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İlaç ve Eczacılık Başkan Yardımcısı Ecz. Harun Kızılay'ı makamında ziyaret etti. 

Odamız tarafından, mevzuatta yapılmasını gerekli gördüğümüz değişiklikleri ilettiğimiz  toplantıya, TİTCK Eczaneler Dairesi Başkanı Ecz. Fatma Bekar ve Ecz. Ahmet Geciken de eşlik etti.

E-logo ve tabelalar, ısı-nem ölçerler ile yardımcı ve ikinci eczacılık konu başlıklarının görüşüldüğü toplantıda, son tarihi 30 Haziran 2019 olan, E-logo ve tabelaların görünür hale getirilmesi, değiştirme zorunluluğunun kaldırılması konusundaki talebimiz Ecz. Kızılay'a iletildi. 

Tarım Bakanlığı tarafından yapılan eczane denetimlerinin durdurulması ve bu uygulamanın tamamen ortadan kaldırılması için, gerekli tüm çabanın gösterilmesi konusunda mutabık kalınan toplantıda, yardımcı ve ikinci eczacılık uygulamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.