"Aşkın Kimyası" Etkinliği Düzenliyoruz

"Aşkın Kimyası" Etkinliği Düzenliyoruz

Aşk ve müziğin harmanlandığı "Aşkın Kimyası" isimli bir etkinlik düzenliyoruz. Aşk konusunun bilimsel veriler eşliğinde Psikiyatrist Doç. Dr. Eylem Şahin Cankurtaran tarafından ele alınacağı programa, Ebru Engin ve orkestrasının Jazz türündeki eserleri seslendireceği "Jazz'dan Hicaza" adlı müzik şöleniyle devam edilecek. Kontenjanlarla sınırlı etkinlik için aşağıdaki linkten kayıt yaptırabilirsiniz.

Kayıt olmak için tıklayınız.

Tarih: 15 Şubat 2020 Cumartesi

Saat: 10.00

Yer: Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

 

Aşk hakkında neler biliyoruz?

Evet, hepimiz âşık olmuşuzdur bugüne kadar. Aşkın hep romantik ve duygusal tarafı şarkılarda, şiirlerde, romanlarda, filmlerde konuşulmuştur ancak bilimsel anlamda neden âşık oluruz, nasıl âşık oluruz bilinmeyen, üstünde durulmayan bir konudur. Bu etkinlikte âşık olduğumuzda beynimizde neler olduğunu, nasıl tepkiler verdiği hakkında Uzman Psikiyatrist Doç. Dr. Eylem Şahin Cankurtaran araştırmalarının sonuçlarını bizimle paylaşacak. Bazen âşık olduğumuz kişiye o kadar bağlanırız ki sanki bir uyuşturucu bağımlısının uyuşturucuyu bırakamamasına benzeyebilir bu durum.  Âşık olmakla uyuşturucu bağımlılığının ortak noktaları olabilir mi? Âşık olmak delilikle benzer midir? Ya da âşık olunca ne kadar süreceğini tahmin edebilir misin? Aşkın ömrü ne kadardır? Bunu ölçen bilimsel bir yöntem var mı?  "Aşkın gözü kördür" sözü doğru mudur?   Peki, aşk körlüğü geçer mi? Birinin bize âşık olmasını kokularla sağlayabilir miyiz? Âşık olmamızı sağlayan bir koku var mı? Acaba annenin çocuğuna duyduğu sevgiyle, bir sevgiliye duyulan aşk birbirine benzer mi? Ya da kadın ve erkek arasında aşkı yaşarken beyinde farklılıklar ortaya var mı?  Ölümsüz aşk var mı?  Aşkın evreleri var mı? Aşk nasıl uzun süreli bir ilişkiye dönüşür? Aşk kadar aşk sonrası bağlanmanın nasıl ortaya çıktığı da bilimsel anlamda çok araştırılan bir konu. Aşk uzun süreli bir ilişkiye dönüştüğünde beynimiz nasıl tepkiler verir? Birine bağlanmamızı ve tek eşli olmamızı sağlayan bir hormon var mı?  Tek eşlilik ve çok eşlilik açısından hayvanlardan öğreneceğimiz şeyler var. Bazı hayvan türlerinin tek eşliliğini insanların tek eşli olması için uygulasak nasıl olur?  Sadakati sağlayan bir hormon var mı? Tüm bu soruların bilimsel cevaplarını romantik aşk filmleri eşliğinde yorumlamak için sizleri bekliyoruz.

Dr. Eylem Şahin Cankurtaran Kimdir:

Tıp eğitimini ve sonrasında Psikiyatri uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. Asistanlığı ve uzmanlığı süresince Prof. Dr. Leyla Zileli’den Destekleyici Psikoterapiler konusunda eğitim ve süpervizyon;  Prof. Dr. Ceylan Daş’dan Gestalt Terapi eğitimleri almıştır. Prof. Dr. Hakan Türkçapar’ın Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi ve süpervizyonuna katılmıştır. 2008 yılında Psikiyatri doçenti unvanını almıştır. Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dışkapı Y.B. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniklerinde uzman ve eğitim görevlisi olarak çalıştıktan sonra 2015-2019 yılları arasında Güven Hastanesi’nde çalışmıştır.  Şu an kendi muayehanesinde  hastalarına hizmet vermektedir. Özellikle çalıştığı alanlar bilişsel davranışçı terapi (depresyon, panik atak,fobiler, Anksiyete bozuklukları, Obsesif-kompülsif bozukluk), yaşlılık psikiyatrisi (Alzheimer demansı, depresyon, yaşlılık psikozu) ve  kanser hastalarının psikolojik sorunlarıdır.

  

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU