Meslektaşlarımıza Yapılan Hain Saldırıyı Kınıyoruz!

Meslektaşlarımıza Yapılan Hain Saldırıyı Kınıyoruz!

Mersin’in Tarsus İlçesinde 30 Haziran tarihinde nöbet görevini yerine getiren eczanemize saldırı gerçekleştirilmiş ve biri ağır olmak üzere dört eczane çalışanı yaralanmıştır.

Çok yakın bir zaman önce, Ankara’da bulunan bir eczanemiz de benzer bir saldırıya maruz kalmıştır. Her iki saldırıda da bir can kaybı yaşanmamış olması tek tesellimiz olmakla birlikte sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddet olaylarının artması bizleri derinden üzmektedir.

Mersin’de gerçekleştirilen saldırının nedeninin muadil/eşdeğer ilacın hastaya verilmesi nedeni ile gerçekleştiği basına yansımıştır.  Eşdeğer ilaç ve orijinali arasında tedavinin etkinliği konusunda hiçbir ayrımın bulunmadığı hususunda kamuoyunun aydınlatılması ve sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddet olaylarının engellenmesi için yetkililerin gereken önemi vereceğine inanıyoruz.

Saldırıya maruz kalan eczane çalışanlarına acil şifalar diliyor, sağlıkta yaşanan her türlü saldırı ve şiddeti kınıyor, daha güvenli şartlarda nöbet tutulması için gereken önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU