BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

6643 sayılı yasa ve ilgili yönetmelik gereği Olağan Seçimsiz Genel Kurul'un; çoğunluk ve çoğunluğa bakılmaksızın yapılması gereken tarih ve yer ile ilgili yerel gazetede ve web sayfamızda bilgilendirici haber yapıldı.
 
Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Mali rapor hakkında ayrıntılı olarak çalışma tamamlandı. Çalışmaları içeren rapor 2010 Yılı Olağan Seçimsiz Genel Kurulu'nda  alınan karar gereği kitapçık ve CD formatında hazırlandı. Ayrıca sadece Ankara Eczacı Odası üyesi eczacıların şifreleri ile açıp okuyabilecekleri formatta web sayfamızda yayınlandı.
 
Genel kurul günü katılımcılara verilmek üzere çanta hazırlandı. Hazırlanan çantanın içerisinde "Çalışma Raporu" kitapçığının yanı sıra "Eczacılık Mevzuatı", "Yeni Yönetmelik" ve "Eczane Açma Kapama ve Devir İşlemleri" ile ilgili kitapçıklar mevcuttu. Bu kitapları, eczacının elinin altında bulunması gereken önemli bilgi kaynağı olarak düşündük.
 
Olağan Seçimsiz Genel Kurul'a 200'e yakın meslektaşımız ilgi göstererek katıldı. Daha önceden de web sayfamızda bildirildiği üzere gündem maddesinin ilk adımı tasnif kurulunun kura ile belirlenmesinin ardından Genel Kurul Divanı'nın seçimi gerçekleştirildi.
 
Divan Başkanlığı'na Sayın Ahmet Cemal TOPLU, 2. Başkanlığa Sayın Adnan KARAHAN ve yazmanlığa Sayın Ali Fuat GÜL ve Sayın Selma AYGÖRMEZ oy birliği ile seçildi.
 
Divan Başkanının yaptığı giriş konuşmasının ardından Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve mesleğimize hizmet etmiş ancak hayatta olmayan meslektaşlarımız adına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okuduk.
 
Genel kurulda yapmış olduğum açılış konuşmasının ardından, çalışma raporu Genel Sekreterimiz Sayın Prof. Dr. Mustafa ASLAN tarafından sunuldu. Ardından Saymanımız Sayın Candan AYDOĞAN mali raporla ilgili bilgileri sundu.
 
Denetleme Kurulu Başkanı Sayın Müberra MEMİÇ'in raporunu sunmasının ardından Divan Başkanı raporlarla ilgili görüş bildirimi olup olmadığının sorması sonrası 10 meslektaşımız kürsüye gelerek raporlar hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler.
 
Görüşlerin aktarılmasının ardından her bir rapor ayrı ayrı oylanarak oy birliği ile ibra edildi.
 
Saymanımız Candan AYDOĞAN'ın 2015 yılı tahmini bütçesini sunmasının ardından sadece Divan Başkanının tahmini bütçenin önemini vurgulayan kısa ama önemli bir konuşma yaptı ve başka da görüş bildiren olmadığından oylamaya geçildi ve oy birliği ile kabul edildi.
 
Divan Başkanının genel kurulun bittiğini ilan etmesi ile genel kurulumuz son buldu. 
 
Divanın değerli üyelerine genel kurula verdikleri katkılarından ve Sayın Divan Başkanı Ahmet Cemal TOPLU'ya yönlendirici konuşmaları ile genel kurulun başarılı geçmesi ve tarafsız yönetiminden dolayı da ayrıca teşekkürü bir borç bilirim.
 
Yönetim Kurulu olarak genel kurulda yapılan öneri ve dileklerin dikkate alınarak üzerinde gereken çalışmalar yapacağımızı da ayrıca ifade etmek isterim.
 
13-16 Kasım 2014 tarihleri arasında Kıbrıs'ta gerçekleştireceğimiz kongreye tüm hızıyla hazırlanmaya devam etmekteyiz. İçerik olarak gerek bilimsel gerekse de eczanelerimize ekonomik değerler kazandıracağını düşündüğümüz kongrede ayrıca sosyal yönden de ön plana çıkartmaya çalıştığımız bir organizasyon olacaktır.
 
Kongreye katılım ülke genelinde tüm meslektaşlarımıza açık olup; 2. Bölge Ankara Eczacı Odası'na üye olan meslektaşlarımın da katkıları Ankara Eczacı Odası'nın başarısı olacaktır. Katılımlarınız ve katkılarınız bizlere güç ve değer katacağından çok önemlidir.
Dini ve Milli Bayramlarımızı peş peşe kutlayacağız. 
 
4-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kurban Bayramı'nızı 
 
ve
 
Milli mücadelenin ardından kurulan ve bağımsızlığımızın timsali olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nızı en içten duygularımla kutlarım. 
 
"Gelecek nesillerin Türkiye de Cumhuriyetin ilanı günü, ona en merhametsizce hücum edenlerin başında, cumhuriyetçiyim iddiasında bulunanların yer aldığını görerek şaşıracaklarını asla farz etmeyiniz! Bilâkis, Türkiye'nin münevver ve cumhuriyetçi çocukları, böyle cumhuriyetçi geçinmiş olanların hakikî zihniyetlerini tahlil ve tesbitte hiç de tereddüde düşmeyeceklerdir."                                                                                                                                                                                                                  Mustafa Kemal ATATÜRK
 
Saygılarımla.
 
 
 
SÜLEYMAN GÜNEŞ
BAŞKAN