"Başvuru İçin Son Gün" Hassas Terazilerin Muayenesi Hakkında

"Başvuru İçin Son Gün" Hassas Terazilerin Muayenesi Hakkında

Değerli Meslektaşlarımız;

Bilindiği üzere eczanelerimizde kullandığımız hassas terazilerin 2 yılda bir kontrollerinin yenilenmesi gerekmektedir.

Buna göre tartı aletlerinin piyasaya arzından sonraki muayenelerine ilişkin usul ve esasları belirleyen “Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği” 04.09.2013 tarihli 28755 sayılı Resmi Gazete yayımlanmıştır.

Bu yönetmeliğe göre eczanelerimizdeki terazilerin muayene ve damga işlemleri Yetkili Servislerce yapılacaktır. (Önceden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Müdürlüklerince yapılmaktaydı.)

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar kanununun 15. Maddesinin (c) fıkrası gereğince; Beyanname vermeyen, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilerin 2.012 TL idari para cezası ile cezalandırılacağı hususunda dikkat edilmesi önemlidir.

Ölçü ve Tartı Aletlerinin muayene ve damgalama başvuru süresi 28 Şubat 2017 Salı günü sona ermektedir. (Kanunun ilgili yönetmeliğinde Şubat Ayının son gününü belirtmektedir.)

Ücret ve Tartı Aletleri Muayenesinde izlenecek yollarla ilgili ayrıntı bilginin her bir firma ile görüşülerek karar verilmesi hususu önem taşımaktadır.

Gram takımlarının muayenesi ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Terazi muayene kuruluşu (muayeneyi yaptıracağınız firmaya) eczane adına İl Müdürlüğü'ne gram takımı için başvuruyu yapacaktır.

Eczacılarımızın, terazi muayene ücretinden ayrı olarak gram takımı için Alıcı İsmi kısmına "Ankara Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü" ve Açıklama kısmına ise "Eczane adı, Gram Takım Muayene ve Damga Ücreti" yazılarak Ziraat Bankası TR29 0001 0025 3300 0010 0063 99 numaralı IBAN hesabına 52,40 TL ödeme yapması ve iki adet de dekont alması gerekmektedir. Dekontlardan birisi eczacının muhasebecisine, diğeri ise gramların muayene tarihinde (web sitemizde tekrar duyurulacaktır) Ankara Eczacı Odası'na getirilecektir.

Muayene ve damga işlemlerinin yaptırılabileceği yetkili servis ile ilgili bilgilere Ankara Eczacı Odası web sitesi ana sayfasından da ulaşabilmektedir.

Yetkili Servisler için tıklayınız:

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU