SGK Kavaklıdere SSGM ve Ertuğrul Gazi SSGM Yöneticileri Odamızı Ziyaret Etti

SGK Kavaklıdere SSGM ve Ertuğrul Gazi SSGM Yöneticileri Odamızı Ziyaret Etti

12.01.2017 tarihinde SGK Kavaklıdere SSGM ve SGK Ertuğrul Gazi SSGM yöneticileri ile tüm Oda yöneticilerimizin katılım sağladığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Kavaklıdere SSGM Müdürü Ecz. Fatih ÇIRAKOĞLU, Müdür yardımcıları Ecz. Elif CİHANOĞLU, Ecz. Özlem KARAKAŞ, Ecz. Aziz ASLAN ile Ecz. Tuba AKAR ve Ecz. Özlem TÜRKCAN, Ertuğrul Gazi SSGM Müdürü Ecz. Aydın TÜRKMEN ile Müdür Yardımcısı Ecz. Tuğcan DEMİRTAŞ toplantıya katılım sağlamışlardır.

Başkanımız Ecz. Süleyman GÜNEŞ yaptığı konuşmada; her ay bir araya gelindiğini, bundan sonra ki süreçte de bir araya gelme, SUT ve diğer mesleki konuları hep birlikte konuşup, olası sorunları birlikte değerlendirmeye devam edileceğini özet olarak açıklamıştır.

Kavaklıdere SSGM Müdürü Ecz. Fatih ÇIRAKOĞLU; Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu ile her ay periyodik toplantılar planlandığını, SUT ile ilgili karşılıklı değerlendirmeler yapılacağını, muayene ücreti atlatma konusunda ki değerlendirmelerini paylaştı. Eczanelere, 2016 yılı içinde yüksek sayıda muayene atlatmaya yönelik ceza uygulandığı bu sene bu miktarın çok azaldığını ayrıca; ilgili protokol maddesinde muayene atlatmaya yönelik sayı kısıtlaması olmaması nedeni ile GSS ile yapılan görüşme sonrasında, bu cezaların muayene atlatma tespit edilen reçete sayısından bağımsız olarak her tespitte (1 reçete tespit edilse dahi) uygulanması gerekliliğini açıkladı.

Ertuğrul Gazi SSGM Müdürü Ecz. Aydın TÜRKMEN; Geçici koruma altında ki hak sahipleri (Suriyeli hak sahipleri) için AFAD ile TEB arasında protokol çalışmaları yapıldığını, bu hak sahiplerine ait reçete kesintilerinde eczacılarımızı mağdur etmeyecek şekilde çözüm için çaba sarf ettiklerini, Suriyeli hak sahiplerinin tüp bebek tedavilerinin geri ödeme kapsamında olmadığını bunun dışında tüm SUT kurallarının geçerli olduğunu, ilgili genelgeye göre 90 gün olan kontrol ve ödeme sürecini 60 günde tutmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kavaklıdere SSGM Müdür Yardımcısı Ecz. Elif CİHANOĞLU SUT'ta yaşanan tereddütler ve uygulamalar ile ilgili aşağıda ki konularda değerlendirmelerde bulundu;

Toplantının son kısmında tüm katılımcılar ile soru cevap şeklinde fikir alışverişleri ile değerlendirmelerde bulunuldu.

Meslektaşlarımızın bilgilerine sunulur.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU