Yeni Yıl Mesajı

Yeni Yıl Mesajı

Kimi zaman hüzünlü kimi zaman da mutlu anlar yaşadığımız bir yılı daha geride bırakırken ülkemiz ve mesleğimiz adına güzel günler göreceğimizden emin olduğum yeni bir yılı karşılıyoruz.

Bilindiği gibi Eylül ayında yapılan seçimler neticesinde meslektaşlarımızın teveccühleriyle Ankara Eczacı Odası yönetimine seçildik. Göreve gelmeden evvel o ana kadar ki yönetimlerden farklı bir bakış açısı geliştirerek yeni bir oluşum olduğumuzu dile getirdik. İlkelerden, prensiplerden ve üyelerinden uzak bir idarenin başarılı olmasının mümkün olamayacağı fikrinden hareketle meslektaşlarımıza yenilikçi bir çalışma plânı sunduk. İyi eğitim almış, ülkemizi ve dünyayı kavrayan, mesleğimizin sorunlarına aşina, fikri genç, zihni dinamik, azimli bir ekiple yola çıktık. Şeffaf ve adaletli bir hizmet anlayışıyla eczacılık için gerekli olan her şeyi yapmak için büyük bir özveri ile çalışmayı kendimize görev addettik.

Mesleğimizin problemlerini çözmek için çıktığımız bu yolda bizlere tevdi edilen makamlara geldiğimizde ise vakit kaybetmeden mesleğimiz ve meslektaşlarımızın refahı için kolları sıvayıp işe atıldık. Odamızın, mesleğimizin çatı örgütü olan Türk Eczacıları Birliği'nde temsil edilmesi gibi yıllardır arzuladığımız bir hedefi gerçekleştirdik. Tepe örgütümüzde yer almak hem Birliğimizin hem de Odamızın gücüne güç kattığı gibi bu durumun olumlu yansımalarını gözlemledik. Hiçbir meslektaşımızı ötekileştirmeden, her türlü farklı fikri bünyesinde barındıran geniş katılımlı bir yapı ekseninde çalışmanın meyvelerini almaya başladık. Önümüzdeki yıl çalışmalarımıza siz meslektaşlarımızdan aldığımız güçle ve sizlerin fikirlerini önemseyerek devam edeceğiz.

Meslektaşlarımız şundan emin olsunlar ki Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yaptıklarımızı asla kâfi görmeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz." sözünü şiar edinerek çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz.

Mesleki kazanımların birlikteliğe ve örgütlülüğe verilen değer nispetinde elde edileceğine olan inancım eşliğinde bütün meslektaşlarıma sağlık dolu, mutlu, huzurlu ve barış dolu bir yıl dileklerimi iletiyorum.

ECZ. TANER ERCANLI
ANKARA ECZACI ODASI BAŞKANI