TİTCK Başkanından Odamıza Ziyaret

TİTCK Başkanından Odamıza Ziyaret

TİTCK Başkanı Dr. Sayın Hakkı Gürsöz Odamızı ziyaret ederek yöneticilerimizle bir araya geldi. Mesleğimiz ve meslektaşlarımız hakkında geniş bir sohbetin gerçekleştirdiği toplantıda birçok konu müzakere edildi. İki saati aşan görüşmede, eczane ekonomilerine değinilerek ilaç kârlılıklarının iyileştirilmesi için gereken adımların atılması yönünde fikir birliğine varıldı. Yardımcı eczacılığın güncel sorunlarının nasıl çözüleceği hakkında fikir alış verişi yapıldı. TİTCK'da çalışan eczacı meslektaşlarımızın özlük haklarına bir an önce kavuşmaları gerektiği yönünde görüş birliğine varılarak atılması gereken adımlar konuşuldu. Son günlerde SGK tarafından ödeme listesinden çıkarılması gündeme gelen ve tartışmalara neden olan bazı ilaçlar hakkındaki kararının son derece yanlış bir uygulama olacağına değinilerek halk sağlığı açısından ciddi tehditler oluşturacağı belirtildi.

Yetim İlaç ve ticari yetim ilaç mevzusunun bir hayli önemli olduğunun altı çizilerek Oda olarak bu mesele hakkında elimizden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğumuz Kurum Başkanımıza iletildi. Muvazaalı eczaneler ile ilgili mücadelemizin hiçbir taviz verilmeden devam edeceğimizin sözü verildi. Muvazaa konusunun gündeme getirilmesinin ardından Sayın Kurum Başkanımız, meslek itibarımızı zedeleyen bu meseleyle ilgili kararlı duruşumuzu takdir etti. Ayrıca Sayın Hakkı Gürsöz, Bazı Tıbbi Cihazların Satışına Engel Teşkil Eden Durumla İlgili Yönetmeliğin (İntraartüküler Enjeksiyon Preparatları vb.) değiştirilip onaya sunulduğunun bilgisini tarafımıza iletti.

Ankara Eczacı Odası ve TİTCK'nın uyumlu çalışmasının mesleğimizin kazançlarını artıracağı üzerinde durularak önümüzdeki süreçte her iki kurum yetkililerinin sık sık bir araya gelmesinin mesleğimize olumlu katkılar sunacağı konusunda mutabık kalındı. Sayın Dr. Hakkı Gürsöz, Odamızın mevcut yönetiminden oldukça umutlu olduğunu söyleyerek gelecek çalışmalarımız için de bizlere başarı dileklerinde bulundu.

Kurum Başkanı Dr. Sayın Hakkı Gürsöz, Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Sayın Recep Uslu ve Eczaneler Dairesi Başkanı Ecz. Sayın Fatma Bekar'a bizlere göstermiş olduğu ilgi, alaka ve yakınlıktan dolayı teşekkür ederiz.