Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne Uçları Uygulamaları

Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne Uçları ile ilgili olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Medula üzerinde 11/07/2019 tarihinde yayımlanan duyuru ile, Kurumun ÜTS uygulaması ile ilgili sistem düzenlemelerinin tamamlanmış olduğu, 12/07/2019 tarihinden itibaren MEDULA Eczane Sisteminde şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçları için ÜTS’ye bildirimde bulunmak üzere gerekli alanların açılacağı; 01/08/2019 tarihinden itibaren karşılanan reçetelerde tekil hareketliliği başlamamış şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçlarının MEDULA sistemi üzerinden fatura edilmesine Kurum tarafından izin verilmeyeceği duyurulmuştu.

MEDULA sisteminde bugün (26/07/2019) yayımlanan “ÜTS Uygulaması Hk.” duyuru ile; Söz konusu uygulamanın zorunluluğunun 01/09/2019 tarihine ertelenmiş olduğu, ÜTS ye bildirimler zorunlu olmamakla birlikte, reçete ekranlarındaki ÜTS işlemleri bölümünden satış bildirimi yapılan şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçları için reçete ekinde kupür ve barkod diyagramları istenmeyeceği bildirilmiştir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK: Medula Duyurusu