HASSAS TERAZİ VE GRAM TAKIMI MUAYENESİ HAKKINDA

HASSAS TERAZİ VE GRAM TAKIMI MUAYENESİ HAKKINDA

Hassas terazilerin muayenesi için;

Bilindiği üzere eczanelerimizde kullandığımız hassas terazilerin 2 yılda bir kontrollerinin yenilenmesi gerekmektedir. Buna göre tartı aletlerinin piyasaya arzından sonraki muayenelerine ilişkin usul ve esasları belirleyen “Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği” 28.12.2018 tarihli 30637 sayılı Resmî Gazete yayımlanmıştır.

Bu yönetmeliğe göre 2 yıllık periyodik muayenesi dolan eczanelerimizdeki terazilerin muayene ve damga işlemleri Yetkili Servisçe yapılacaktır.

Terazi muayenesi için ödenmesi gereken bedel olan 68,40 TL+KDV’yi yetkili servis eczaneye muayeneye geldiğinde tahsil edecektir.

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar kanununun 15. Maddesinin (c) fıkrası gereğince; Beyanname vermeyen, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilerin 2.600 TL (iki bin altı yüz Türk lirası) idari para cezası ile cezalandırılacağı hususunda dikkat edilmesi önemlidir.

Ölçü ve Tartı Aletlerinin muayene ve damgalama başvuru süresi 28 Şubat 2019 Perşembe günü mesai bitiminde sona ermektedir.

Ankara ve Kırıkkale'de faaliyet gösteren eczanelerin terazi muayene ve damga işlemlerinin yapılabileceği ve Ankara Eczacı Odası web sitesi ana sayfasından da ulaşabileceğiniz Yetkili Servis;

Greentech Endüstriyel Tartım Şirketi

Elektronik terazi kullanan eczanelerin sadece Greentech Endüstriyel Tartım Şirketi'ne başvurmaları yeterlidir.

Gram takımlarının muayenesi için;

  1. Eczanelerde, Sağlık Bakanlığınca yayımlanan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik (12.04.2014 tarih ve 28970 sayılı Resmî Gazete) hükümlerine göre bulundurulan mekanik teraziler yanındaki kütlelerin iki yıllık periyodik muayeneleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlükleri (BSTM) tarafından yapılır.
  2. Muayenelerin zamanının tespitinde kütlelere ait Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlükleri’nden alınan belge üzerindeki tarih esas alınır.
  3. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlükleri belgesi üzerinde 2017 yılı bulunan kütleler için 2019 yılı Şubat ayı sonuna kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlükleri’ne müracaat edilmesi ve yıl sonuna kadar da muayenelerinin yaptırılarak yeni belgelerin alınması yasal zorunluluktur.
  4. Son müracaat günü 28 Şubat 2019 Perşembe günü mesai bitimine kadardır.
  5. Müracaat elektronik ortamda yapılır. Hiçbir şekilde fiziki evrak alınmamaktadır. (Başvuruların yapılabilmesi için eczacılarımızın şahıslarına ait e-devlet şifresi olması gerekmektedir.)

Elektronik Müracaat öncesinde;

KÜTLE MUAYENE VE DAMGALAMA ÜCRETİ (*)

BANKA/ŞUBE

 ZİRAAT BANKASI ANKARA KURUMSAL ŞUBE

ŞUBE KODU

 1745

HESAP SAHİBİ

ANKARA DEFTERDARLIĞI MUHASEBE MÜDÜRLÜĞÜ

IBAN NO

 TR25 0001 0017 4500 0010 0064 89

AÇIKLAMA

 MUAYENE VE DAMGALAMA ÜCRETİ

YERİNDE MUAYENE GİDERİ (**)

BANKA/ŞUBE

 ZİRAAT BANKASI ANKARA KURUMSAL ŞUBE

ŞUBE KODU

 1745

HESAP SAHİBİ

 ANKARA DEFTERDARLIĞI MUHASEBE MÜDÜRLÜĞÜ

IBAN NO

TR25 0001 0017 4500 0010 0064 89

AÇIKLAMA

 99.57 - YERİNDE MUAYENE ÜCRETİ

 

        6. Eğer MERSİS Numarası var ise;
Müracaat dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr tıklanarak başlar. e-devlet şifresi ile girilmektedir. (Not: e-devlet şifresi ile girişlerde e-posta adresi ile cep telefon numarası tanımlı olmalıdır.)

7. Sisteme girildikten sonraki adımlar için kılavuzu inceleyiniz.

8. Eğer MERSİS Numarası yok ise; (Sanayi Bakanlığı ile yapılan görüşme sonucunda izlenmesi gereken yol)
Müracaat dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr/digerhizmetler tıklanarak başlar. e-devlet şifresi ile girilmektedir. (Not: e-devlet şifresi ile girişlerde e-posta adresi ile cep telefon numarası tanımlı olmalıdır.)

9. Sisteme girildikten sonraki adımlar için kılavuzu inceleyiniz.

NOT: Yatırılan ücretlerin banka dekontu ve BAMS onay numarası daha sonra talep edilecektir. 

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU