Islak İmzalı Satış Hasılatı Formlarının Temininde Yaşanan Problem Çözüldü

Ankara Eczacı Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Aslan, Sayman Ecz. M. Tansu Gülsoy, Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Lokumcu, Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Yılmaz Yazıcı 1 Temmuz tarihinde,  Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan'ı makamında ziyaret etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve eczacılarımız arasında imzalanan sözleşmelerin eki olarak istenen EK-5 Satış Hasılatı Formu'nu vergi dairelerinden ıslak imzalı almak zorunda kalan eczacılarımızın yaşadığı sıkıntıları dile getirdiğimiz toplantıda, satış hasılat formlarında yaşanan sıkıntının direkt olarak SGK ve ilgili vergi dairelerince çözülmesi talebimiz Karayılan'a iletildi.

Odamızın yapmış olduğu görüşme sonrası vergi dairelerinde yaşanan sıkıntı ortadan kalkmıştır. EK-5 Satış Hasılatı Formu'nu vergi dairesinden onaylatmak zorunda olan meslektaşlarımız, bağlı bulundukları vergi dairesinden ilgili formu ıslak imzalı olarak sorunsuzca temin edebilecektir.