Tunceli Turu Gerçekleştirildi

Odamız Mesleki Faaliyette Bulunmayan Eczacılar Komisyonu tarafından meslektaşlarımız ile birlikte 23-26 Haziran 2019 tarihlerinde Tunceli Turu gerçekleştirildi.

Elazığ Havaalanında grubu bekleyen otobüse binerek feribotla muhteşem gün batımı manzarası eşliğinde Keban Barajı geçilerek Pertek üzerinden Tunceli'ye varıldı.Otele yerleşmenin hemen ardından Munzur Çayı üzerindeki lokantada yine muhteşem manzara ve su sesi eşliğinde yöresel lezzetler tadıldı.Gezinin ilk günü, Ovacık ilçe eski belediye başkanı, şimdi Tunceli belediye başkanı olan Fatih Mehmet Maçoğlu ile makamında, halk için halkla birlikte yapılanlar hakkında sohbetler yapıldı. Çocukların kitap okumalarını teşfik için 25 bisikletleri olduğu, bir saat kitap okuyan 25 çocuğa, bir saat bisiklet sürme imkanı verildiği, onlar dönünce bir diğer 25 kişilik grup için aynı uygulamanın yapıldığı anlatıldı.Başkanın bulunduğu kattaki kitapları herkesin alıp, okuyup geri getirdiği bir sistem kurmuş olmaları çok güzeldi.Tunceli'de herkes çok mutlu.Üretmenin, ürettiğini pazarlayabilmenin mutluluğu yaşanıyor.Kuru fasülye, nohut ve bal ile başlayan kooperatif ürünlerinin daha da artarak devam edeceği bilgisi verildi.İnternetten ve Ankara'da Soysal Çarşı'da açılan satış noktasında bu mahsüllere ulaşılabilir olması mutluluk verici.Başkanın ziyaretinden sonra  Kutu Deresi, Pir Sultan Abdal Evi, Ağlayan Kayalar  görülüp bol fotoğraflar çekildi. Sonraki gün gidilen Ovacıktaki  Munzur Gözeleri daha da güzeldi. Doyasıya serinleyip,  telefonların hafızaları bu güzelliklerle doldurularak Elazığdaki otele yola çıkıldı.Ertesi gün akşam vaktine kadar da Elazığdaki kültür mirasları gezilip,  belleklerde kalan tüm güzelliklerle Ankara'ya dönüldü.